La Fundaciķ TEAS
La Fundació
La Fundació TEAS, va néixer el 1976 com a associació amb el nom de Taller Escola d’Arts Sumptuàries, va ser declarada d’utilitat pública l’any 2006, amb el temps hem crescut i ens vam constituir com a Fundació l’any 2009. Som una entitat social no lucrativa reconeguda pel tercer sector social, i per les diferents administracions públiques i serveis socials.
A la Fundació TEAS tenim com a objectiu el creixement personal i el desenvolupament de persones amb discapacitat intel·lectual que no poden incorporar-se al món del treball. Som una alternativa a la integració laboral.
Busquem aquests objectius a través d’activitats i experiències relacionades amb diferents camps d’expressió artística, creativa i artesanal.També cerquem la millora i el manteniment de les capacitats i l’autonomia de cada persona, realitzant activitats d’autoconeixement, de manteniment de la salut, de millora de la comunicació i les relacions interpersonals, i activitats relacionades amb l’adquisició d’hàbits i conductes adaptades a diferents entorns.
Missió
Donar suport a persones amb discapacitat intel·lectual per a que tinguin l’oportunitat, a través d’una diversitat de disciplines artístiques i tècniques artesanals, de conèixer-se a si mateixes, les seves preferències i capacitats, i puguin buscar la seva felicitat, construint una vida rica en experiències, en relacions humanes i en activitats satisfactòries, com a membres actius de la comunitat i ciutadans i ciutadanes de ple dret.
Visió
Volem ser una entitat que encara promogui més, animi i impulsi iniciatives en l’àmbit de l’art, que afavoreixen la plena inclusió de les persones amb discapacitat intel·lectual.
Valors
Els nostres valors són el respecte i la defensa de la dignitat de les persones amb discapacitat intel·lectual, de la seva llibertat i igualtat en drets i oportunitats, el suport a la seva vida de qualitat inclusiva en el conjunt de la societat.
Objetius
- Potenciar la felicitat de cada usuari i usuària, treballant en el desenvolupament de totes les dimensions de la qualitat de vida.
- Potenciar la capacitat d’elecció i el creixement personal.
- Promoure les relacions interpersonals de cooperació, amistat i afecte.
- Desenvolupar les capacitats de cada persona.
- Donar suports individualitzats en funció de l’evolució de les preferències i necessitats de cada persona.
- Utilitzar la comunitat com a recurs.
- Mantenir i potenciar l’autonomia personal de l’usuari.
- Potenciar la creativitat i la imaginació.